Kilpailuiden tulospalvelu

SportSoftware

Version v.11 ominaisuuksia

Täysin uudistettu v.11 -versiosarja on läpikäynyt täydellisen uudistuksen: käyttöliittymä on uusittu, uusia pieniä ja suuria ominaisuuksia on lisätty runsaasti ja kaikki on nyt yhdessä ja samassa sovelluksessa.

Tällä sivulla käyn nopeasti läpi joitakin tärkeimpiä uudistuksia.

Täysin uudistettu käyttöliittymä

Ohjelman käyttöliittymä on kokenut täydellisen uudistuksen. Se on toteutettu uusimmilla käyttöliittymäkomponenteilla, jotka mahdollistavat todelliset standardinmukaiset tiedon lajittelut, ryhmittelyt ja hakutoiminnot sekä esimerkiksi toimintokohtaisten asetusten ja valintojen helpon käytön itsepiilottuvina sivu/alapalkkeina.

vaihtoehtoinen

Perustietojen käsittely (osallistujat, seurat, sarjat, radat, rastitiedot jne.) tehdään pääsääntöisesti taulukoissa, joissa näkyvä tietomäärä on käyttäjän valittavissa: näytettävät sarakkeet voidaan valita ja järjestellä. Käytössä on myös eri toiminnoille taulukon oletusmuotoilut.

asetukset

emiTag ja mobiili -online tuettuina

Yhteistyössä Emit AS:n kanssa toteutettu tuki koskee laitteita

  • ECU
  • MTR5
  • ETS1
  • ECB1

ETS1 ja ECB ovat tuettuina online -leimauksiin ja ajanottoon. Niitä voidaan käyttää eri tavoin, jopa ilman emiTag:n käyttöä. Kaikki tämä on tuettuna.

Joko niin, että emiTag on käytössä myös leimantarkastuksessa tai vain ajanotossa ja vanha Emit leimantarkastuksessa.

Mobiili onlinerasti

ROC.olresultat -laitteisto on avoimeen Raspberry Pi -laitteistoon perustuva ilmainen mobiili onlinerasti -järjestelmä. Raspberry Pi on pieni Linuxiin perustuva tietokone.

ROC lähettää leimaukset mobiiliverkon yli tietokantaan web -palvelimelle, josta SportSoftware noutaa leimaukset. Leimausten lähetys palvelimelle on kuittaavaa, eli leimojen perille meno varmistetaan.

Itse ROC-laitteiston akkuineen saa hankittua akkuineen päivineen alle sadalla eurolla. ROC tukee suoraan useita 3g -tikkuja.

Lue lisää ROC.olresultat -sivuilta.

Kuuluttajan tuki entistäkin parempi

Kuuluttajalle on käytössä varsinainen kuuluttajan -ikkuna, jossa seurataan tietyn sarjan tilanteita halutussa pisteessä. Ikkunassa voidaan yksinkertaisesti sarakeotsaketta napsauttamalla valita seurataanko tilannetta esimerkiksi jossain väliaikapisteessä, maalissa, lähdössä jne:

kuuluttaja

Varoitus-ikkuna on uudistunut. Varoitus -ikkunassa voidaan seurata leimauksia tietyllä online -rastilla tai maalissa. Varoitus -ikkunassa näkyy välittöästi myös leimaavan henkilön sijoitus kyseisellä rastilla. Se korostetaanko sinisellä värilla vain kärkeen menevä, kolmen parhaan joukkoon menevä tai jotain muuta, on käyttäjän vapaasti valittavissa.

Kun valitaan haluttu leimaus, nähdään ikkunan alaosassa pikatulokset kyseisen leimauksen henkilön sarjan tilanteestä tällä rastilla:

varoitus

Kuntosuunnistus helposti ja täydellisesti

Nyt kuntosuunnistukset (ja ohjelman kannalta mitkä tahansa muutkin tapahtumat, kuten harjoitukset) voidaan tehdä helposti siten, että osallistujat syötetään järjestelmään vasta maaliin tultua.

Tällöin suurimmassa osassa osallistujia (kaikki, jotka löytyvät Rekisteristä) ei tarvitse tehdä mitään, vain katsoa ruudulta, että kaikki menee ok.

Mitä tässä toiminnossa sitten tapahtuu:

Osallistujan tiedot haetaan automaattisesti Rekisteristä (kilpailijatietokannasta, jota voidaan käyttää halutuissa tapahtumissa, esim. kaikissa tiettyyn kuntosuunnistuksen tapahtumissa, jolloin rekisteri aina päivittyy uusista osallistujista ja muutoksisa).

rekisterointi

Osallistujan oikea rata haetaan leimojen perusteella (mahdollisimman oikea rata haetaan myös hylkäystilanteissa) Jos osallistujaa Emitin mukaan ei löydy Rekisteristä, suoritus menee käsittelemättömäksi varapaikaksi ja voidaan manuaalisesti hakea Rekisteristä (ks. yllä olevan kuvan alareunassa). Samassa voidaan lisätä uusia osallistujia (ja seuroja) tarvittaessa.

Halutessa voidaan tehdä myös niin, että osallistujat syötetään ennen maastoon menoa, esim. kartanmyynnissä tai lähdössä. Luonnollisesti tällöinkin voidaan lukea osallistujan Emit ja osallistujan tiedot tulevat automaattisesti Rekisteristä. Tällöin maalissa ei tarvitse tehdä mitään, ainoastaan mahdollisesti tulostaa tuloksia (myös henkilökohtaiset väliaikatulosteet voidaan tulostaa automaattisesti suoraan ohjelmasta) ja kertoa onko hyväksytty tai hylätty… Maalissa voidaan helposti seurata koko ajan, kuka on vielä maastossa ja kuinka kauan ollut.

SportSoftware tukee luonnollisesti verkkokäyttöä, eli osallistujien syöttö ja kilpailukorttien purku voidaan tehdä eri tietokoneilla.Kuuluttajan tuki entistäkin parempi Uusittu raportointiIRMA -tuki.

Uusittu raportointi: Erilaisten raporttimuotoilujen käyttö helposti

Kaikki tulostettavat raportit voidaan muotoilla halutunlaisiksi. Kullekin raportille voidaan tallentaa erilaisia muotoiluja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Raportin muotoilua voidaan vaihtaa helposti näytöllä lennossa ja vaikutuksen näkee heti.
Kaikille tulostettaville raporteille voidaan lisätä grafiikkaa/kuvia, esimerkiksi kilpailun logo tai sponsorien logot.

Suomalaiset tuonnit ja viennit

Uudessa veriossa on IOF:n standardimuotoisten tuonti- ja vientitiedostojen lisäksi käytettävissä myös Suomessa tällä hetkellä yleisesti käytössä olevat tuonti- ja vientitiedostomuodot:

  • Ilmoittautumiset voidaan tuoda suoraan IRMA -formaatissa, samaten tulokset voidaan viedä suoraan IRMA -formaattiin.
  • Tulokset voidaan viedä suoraan myös Suomalaiseen lehdistömuotoon.