Kilpailuiden tulospalvelu

SportSoftware

Rogaining – Pistesuunnistus (OEScore)

OEScore on helppokäyttöinen ja luotettava rogaining ja pistesuunnistuskilpailuiden tulospalveluohjelmisto. Se perustuu OE12 V12 -henkilökohtaisten suunnistuskilpailuiden tulospalveluohjelmistoon. OE12 V12 ominaisuuksiin on lisätty pistesuunnistuksen vaatimat lisäykset.

Monet hyvin kokeneet järjestäjät ympäri maailman ovat jakaneet ideansa ohjelmiston kehitykseen. Kiitos teille kaikille! Suurin kiitokseni menee Guntars Mankusille (LAT), joka on antanut OEScore V12 -version kehitykseen kaiken kokemuksensa Rogaining-kilpailijana ja kaiken tietämyksensä monien Rogaining-kilpailujen järjestäjänä.

OEScore on eniten käytössä suurissa MTB, seikkailu- ja Rogaining -tapahtumissa kaikkialla maailmassa.

Pistesuunnistuksessa on useita rasteja, joilla jokaisella on oma pistemääränsä. Kilpailijoiden tavoitteena on saada mahdollisimman monta pistettä etukäteen määritellyn ajan puitteissa. Ajan ylitys johtaa virhepisteisiin. Rastien käyntijärjestys on vapaavalintainen.

Jos kilpailija ylittää määritellyn aikarajan, hän saa virhepisteitä. Joskus myös ajan alittamisesta saa lisäpisteitä. Useimmiten käytössä on useita aikajaksoja aikarajan jälkeen. Jokaisessa aikajaksossa on erikseen määritelty kuinka paljon virhepisteitä kilpailija saa aikarajan ylityksestä. OEScore tukee 5 aikajaksoa ajan alittamisen lisäpisteille ja 30 aikajaksoa virhepisteille. Viimeisen aikajakson jälkeen voidaan määritellä, että kilpailija menettää kaikki pisteensä.

Lisäpisteitä ja virhepisteitä voidaan antaa myös manuaalisesti tarpeen mukaan.

OEScore tukee myös joukkueita. Tällaiset joukkuekilpailut ovat yleisiä Rogainingissa, maastopyöräily- sekä seikkailukilpailuissa. Teoreettisesti OEScore tukee vapaata määrää henkilöitä joukkueessa, mutta käytännössä (tulosluetteloiden nimi -kentän tilan takia) 3 henkilöä joukkueessa on maksimimäärä.

Perussääntönä joukkuekilpailussa on, että joukkueen jäsenet lähtevät yhdessä, tekevät suorituksensa ja tulevat maaliin yhdessä. Jokaisella joukkueen jäsenellä on oma kilpailukortti. Joukkueen aika lasketaan joukkueen jäsenten ensimmäisen lähtöajan ja viimeisen maaliajan avulla. Pistetuloksessa huomioidaan ainoastaan ne rastit, joilla on leimannut kaikki joukkueen jäsenet. Uutta V12 -versiossa: Joukkueille voidaan määritellä maksimi aikaero leimausten välillä. Lisäksi käytössä on uusi rastikoodien käyttötapa, Piilotetut rastikoodit. Molemmat ominaisuudet ovat vakiona Rogainingissa, mutta niitä voidaan käyttää myös ”normaalissa” pistesuunnistuksessa.

Aikaisempiin versioihin verrattuna, OEScore V12 tarjoaa paljon paremman joukkueiden hallinnan.

OEScore tukee jopa 192 rastia sisältäviä ratoja. Kun luot uuden tapahtuman, voit valita kolmesta erilaisesta tapahtumatyypistä:

Normaali: Henkilökohtainen, normaali pistesuunnistus, joukkueet tuettu

Tämä on normaali henkilökohtainen tapahtuma, jossa voi olla myös joukkueita. Joukkueet näytetään kaikissa raporteissa kuten yksittäiset osallistujat, kaikki joukkueen jäsenet nimi -sarakkeessa. Samalla tavalla kuin tähän astikin.

Vain joukkueet, normaali pistesuunnistus

Voit antaa joukkueelle nimen. Joukkueen jäsenet voivat olla eri seuroista.

Kaikissa raporteissa joukkueet näytetään nimellä ja valinnaisesti voidaan lisäriveillä näyttää joukkueen jäsenet, samaan tapaan kuin viesteissäkin.

Vain joukkueet, Rogaining

Rogaining -tapahtuma noudattaa erityisiä Rogaining -sääntöjä. Raportit näyttävät samoilta kuin edellä.

OEScore Pro V12 on valmis sisällyttämään OE12/OE2010:n kuuluttajan ja ajanoton toiminnot. Normaalissa pistesuunnistustapahtumassa kuuluttajan toiminnot (väliajat/tulokset tapahtuman aikana) eivät ehkä ole käyttökelpoisia. Joissain 24h Rogaining -tapahtumissa, kuten WRC, on ollut käytössä väliaikatuloksia, mutta nämä ovat pelkästään verkkopohjaisia. Odotan mielelläni palautettasi, olisiko jotain tällaista otettavissa käyttöön suoraan OEScoressa!

Lisenssityypit

  • Standard
    Maksimissaan 400 osallistujaa, 64 rastia
  • Pro
    Maksimissaan 1000 osallistujaa, sisältäen kuuluttajan tuen sekä ulkoisen ajanoton tuen, 192 rastia
  • Pro Large
    Yli 1000 osallistujaa, sisältäen kuuluttajan tuen sekä ulkoisen ajanoton tuen, 192 rastia

Kokeile esittelyversiota ilmaiseksi

Lataa SportSoftwaren eri ohjelmien ilmainen esittelyversio.

Esittelyversiossa on joitakin toimintoja poistettu käytöstä ja joidenkin toimintojen toimintaa on rajoitettu.

SportSoftware tuki

Tuki -sivulta saat tukea ohjelman käyttämiseen.

Tukiasioissa voit ottaa suoraan yhteyttä. Yhteystiedot löydät yhteystiedot -sivulta.