Kilpailuiden tulospalvelu

SportSoftware

Versiohistoria: Suunnistus, henkilökohtainen (OE2010)

  • 29.2.2016 OE2010 V11 Päivitys
Parannukset
Osallistujat / Kilpailupaikalla ilmoittautuminenJotkut järjestävät ylläpitävät käytettävissä olevia vuokrakilpailukortteja rekisterissä, käyttämällä siellä olevaa Vuokrattu -tietoa. Jos tällaista kilpailukorttia käytetään tapahtumassa, se tulee useimmissa tapauksissa (mutta ei kaikissa tapauksissa…) merkitä vuokratuksi myös tapahtumassa. Nyt tästä annetaan huomautus, jos unohdat tämän merkinnän. Katso lisätietoja Osallistujat -ohjeesta.
LähtölistaraportitYksipäiväisen tapahtuman lähtölistaraporteille on lisätty Ryhmä –sarake. Tämä on tarkoitettu ainoastaan tarkastusraportteja varten, eikä sitä tule näyttää julkisilla raporteilla.
Monipäiväisen kokonaistuloksetUusi pistelaskutapa: Walesilainen
Tämä on Walesilaisessa Croeso Multidays –tapahtumassa käytetty pistelaskutapa (alkaen vuodesta 2016). Katso lisätietoja Tulosraportit -ohjeesta.
Kuuluttaja – VäliajatLiveResults online –tulospalvelu osaa nyt käsitellä IOF XML V3 –muodon. Lisäksi online –rastien määrittely on lisätty tiedostoon, jotta LiveResults osaa haluttaessa automaattisesti luoda väliaikapisteet näkyviin. Ne luodaan LiveResultsiin automaattisesti, jos valitset niin tulokset siirtävässä EmmaClient -ohjelmassa.
Rekisteri – Päivitä tapahtumastaNyt myös IOF Id siirretään tapahtuman tiedoista rekisteriin.
Windowsin tekstin suurennusJossain Windows 10:n päivityksessä tekstin suurennus on muuttunut niin, että joissain asennuksissa SportSoftware ei enää näyttänyt tietoja oikein. Tämä on nyt ratkaistu ja korjattu.
Virheenkorjaukset
Osallistujat – Kilpailupaikalla ilmoittautuminenTaulukko voitiin lajitella nimen ja etunimen perusteella. Lajittelu kuitenkin keskeytti lisäystilan. Ainoa käyttökelpoinen lajittelujärjestys tässä ikkunassa on syöttöjärjestys, jota ei voi nyt enää vaihtaa.
Kuuluttaja – Väliaikojen päivitysJos Kortit alkaen –tiedossa oli aika ennen tapahtuman nolla-aikaa, useimmissa tapauksissa mitään ei päivitetty. Nyt tämä asetetaan nolla-aikaan automaattisesti, mutta vain jos tapahtuman kesto on alle 12 tuntia.
Epäviralliset päiväkohtaiset tulokset, kun käytössä pistelaskujärjestelmäEpävirallisissa tuloksissa myös kilpailun ulkopuoliset osallistujat (”et”) otettiin mukaan tuloksiin ja saivat pisteet.
  • 15.9.2015 OE2010 V11 Päivitys
Parannukset
Osallistujat – TuoMonipäiväiset tapahtumat: Jos päivän osallistumisvalintaa ei ole valittu, tämän päivän kilpailukortin numero tyhjennetään. Tämä on sama toiminnallisuus kuin on jo nyt käytössä Osallistujat –näytön manuaalisessa syötössä.
Osallistujat – Tuo (erikoismuotoilut) – Suomi (Pirilä –formaatti)Tiedoston oletustarkenne on muutettu muodosta .txt muotoon .csv.
Kilpailupäivä – Kilpailukorttien lukuJos sama kilpailukortti on etukäteen syötetty useammalle osallistujalle, tämä käsitellään nyt prosessissa oikein.

Tähän saakka (ainoastaan) ensimmäinen osallistuja tällä kilpailukorttinumerolla sidottiin luetun kortin dataan. Nyt OE2010 tarkistaa ensin, onko sama korttinumero useammalla osallistujalla. Jos useampia löytyy, kysytään lähtönumero tai kortti tallennetaan varapaikalle, riippuen valituista asetuksista.

Kilpailupäivä – Kilpailukorttien käsittelyLisää puuttuva rasti kaikille osallistujille

Jos radalla on lisättävä rasti useamman kerran, lisätään rasti kaikille sen esiintymille. Lisäksi toiminto tukee nyt myös vapaavalintaista leimantarkastusta. Jos lisättävä rasti on vapaavalintaisella osuudella, se lisätään sinne myös.

Kuuluttaja – Online yhteys – Asiakas WebMonipäiväisissä tapahtumissa oli sama yhteinen asetus kaikille päiville, mutta käyttäjät normaalisti määrittelevät yhden tapahtuman per päivä (eri tapahtuman id:llä) ROC -palveluun.

Nyt käytössä on erilliset asetukset jokaiselle päivälle.

TuloksetNiiden sarjojen kohdalla, joilla sijoitusta ei näytetä, lajitellaan osallistujat nimen perusteella sekä virallisissa että epävirallisissa tuloksissa.
Emit – EmiTagJohtuen Emitin epätäydellisestä dokumentaatiosta, leimauskoodit yli 240 kohdeltiin lukulaitteen koodeiksi ja muutettiin automaattisesti 250 –koodeiksi kilpailukorttien luvussa. Mutta jos käytössä on EmiTag täydellisenä leimausjärjestelmänä, ajanotto maaliviivalla ajanottosilmukoilla (ECB/ETR) kirjoittaa koodin 248 kilpailukorttiin. Tämä sekoitti 250 –mekanismin, jota käytetään rastien leimausaikojen laskentaan PC:n kellon avulla (väliajat).

Nyt SportSoftware sallii 248:n normaalina leimauksena (ei muunneta enää koodiksi 250). Lisäksi muita maaliajan koodeiksi, ei muunneta. Kaikki muut koodit yli 240 muunnetaan yhä koodiksi.

Huomaa: Tämä on voimassa vain silloin, kun EmiTag on käytössä myös leimantarkastuksessa, perinteisen ECard:n sijaan.

Nämä ylimääräiset maalileimat näytettiin ylimääräisinä leimauksina väliaikaraporteilla. Nyt niitä ei enää näytetä siellä.

Numeroiden syöttö Kopioi&Liitä (Copy&Paste)Joskus ilmoittautumiset syötetään kopioi&liitä –tekniikalla tekstidokumentista tai sähköpostiviestistä. Tällöin haluttu sana tai numero voidaan valita kaksoisnapsauttamalla sitä. Tämä valitsee yleensä halutun tekstin sekä lisäksi sitä seuraavat välilyönnit seuraavaan sanaan tai merkkiin saakka. Kun tällainen teksti liitetään numerokenttään, kuten kilpailukortin numero, numeron lopussa oli ylimääräisiä välilyöntejä ja OE2010 antoi virheilmoituksen, kun yritetään siirtyä seuraavaan kenttään.

Nyt välilyönnit poistetaan automaattisesti, jolloin tämä toiminta toimii paremmin.

Kilpailupäivä – Kilpailukorttien käsittely (vain Emit)
Virheenkorjaukset
Kilpailupäivä – Kilpailukorttien käsittely (vain Emit)Kun vaihdettiin 250 –purkuleimauksen välillä, eikä ollut lainkaan maalileimausta, virheellinen aika lisättiin eikä sitä voinut poistaa.

Lisää puuttuva rasti kaikille osallistujille

Jos lisättävä rasti oli viimeinen rasti, se lisättiin 250 –leimauksen jälkeen.

  • 25.3.2015 OE2010 V11 Päivitys
Parannukset
Osallistujat – Jaa eliitti-ilmoittautumisetKetjutettu jako

Olen optimoinut algoritmia hieman, nyt on mahdollista tehdä ketjutettu (hierarkinen) jako useampaan sarjaan. Esimerkiksi ilmoittautumiset tulee täyttää sarjat H21E, H21A, H21B ja H21C rankitilanteen mukaan. Tätä tapaa käytetään Tsekeissä ja on käytettävissä myös muissa maissa.

Raportit

Raporteissa ja Jakotoiminnossa on nyt käytettävissä pikavalinta Vain merkitykselliset sarjat, mikä on nyt oletuksena. Tämä tarkoittaa kaikkia sarjoja, joissa on varasarja määriteltynä. Valintapaneelissa on nyt myös varasarja –sarake, jotta voit lajitella myös sen perusteella.

Jaon raportti näyttää myös jokaisen osallistujan ilmoittautumissarjan.

Radat – RadatNyt koodi voi olla maksimissaan 9999. Tähän saakka näin suuret koodit voitiin tuoda, mutta niitä ei voitu.
Lähtölista – Järjestely/ArvontaYleisnäkymätaulukoissa näytetään sarakeotsikossa sekä vasemmanpuoleisessa aikasarakkeessa mikä taulukon solu on valittuna.
Monipäiväisen kokonaistulosUusi pistelaskutapa: Brasilialainen

Tämä on Brasiliassa käytössä oleva pistelaskutapa. Katso lisätietoja Tulosraportit (Hakemisto) -aiheesta.

Kuuluttaja – Online yhteys – AsiakasUusi valinta: Kiinteä vastaanottotila (Vain SportIdent)

Vastaanottotila voidaan valita nyt kiinteästi. Tällä vältetään mahdolliset ongelmat radiorastien ja väliaikalaitteiden kanssa. Tällä voidaan myös kiinnittää Com –portin nopeus, eikä OE2010 yritä muuttaa tätä omilla tarkastuksillaan. Katso lisätietoja Väliaikojen online -yhteys – Asiakas (Hakemisto) -aiheesta.

Rekisteri – Tuo osallistujatXML V3

Sarjat: Jos Tyhjennä ja luo uudelleen –valinta on valittuna, sarja luodaan nyt samalla tavalla kuin CSV –tuonnissa. Aikaisemmin Sarjaa ei luotu.

Tiedostonimien syöttökentätTiedostonimien syöttökentät (esimerkiksi tuonti –toiminnoissa) hyväksyvät nyt myös alussa ja lopussa olevat lainausmerkit (”).
CSV -tuonnitTähän saakka CSV –tuonnit olettivat aina, että tuotava tekstitiedosto on ANSI –koodattu. Jotkut web –sivustot toimittavat CSV –tiedostot UTF8 –koodattuna. Tämä tunnistetaan nyt automaattisesti ja tuonti tapahtuu oikein.
HTML -viennitHTML –tiedostot ovat nyt paremmin yhteensopivia web –palvelimille merkistön suhteen.
Virheenkorjaukset
Osallistujat – MuokkaaJos valitsit Näytä – Muotoilu: Jälki-ilmoittautuminen, ja piilotit Korttinro –kentän (tai Korttinro 1 monipäiväisen kohdalla) ja suljit ikkunan, sitä ei enää saanut auki.
Osallistujat – TuoXML V3

Rankisijoitusta ei tuotu.

Osallistujia, joilla ei ollut seuraa, ei tuotu.

Lähtölista – JärjestelyOikeanpuoleisen puuttuvat sarjat/radat –luettelon kenttiä oli mahdollista muokata.
Kilpailupäivä – Maastossa olevatKilpailukortti puuttuu –osassa näytettiin esim. keskeytti tai väärä leima –tilaiset osallistujat sen hetkisen juoksevan ajan kanssa. Tästä sai sen kuvan, että osallistuja oli vielä maastossa. Juoksevan ajan sijaan tulee näyttää tila merkiksi siitä, että osallistuja on jo tullut maaliin.
TuloksetMonipäiväisen kokonaistulokset sarjoittain, kun pistetulokset

Kokonaissijoitusta ei tulostettu etiketeille (-> Kunniakirja).

RekisteriRaportti sarjoista

Raportti- ja etikettimuotoilut sekä CSV –vienti eivät sisältäneet uusia Ikä loppuen ja Sijoitukset -kenttiä.

Raportti osallistujista

Jos osallistujalla oli sarja, vienti XML V3 –tiedostoon päättyi virheeseen.

Rekisteri – Tuo osallistujatXML V3

IOF Id –tietoa ei tuotu.

Osallistujan osoite meni sekaisin, osoite –kentät käsiteltiin väärin.

Rankisijoitusta ei tuotu.

Tietojen näyttöUseissa tapauksissa, Itä-Euroopan maiden erikoismerkit näytettiin väärin taulukoissa, vaikka ne näkyivätkin oikein raporteilla. Nyt tämä ongelma on korjattu.