Kilpailuiden tulospalvelu

SportSoftware

Versiohistoria: Suunnistus, viesti (OS2010)

  • 29.2.2016 OS2010 V11 Päivitys
Parannukset
OsallistujatJotkut järjestävät ylläpitävät käytettävissä olevia vuokrakilpailukortteja rekisterissä, käyttämällä siellä olevaa Vuokrattu -tietoa. Jos tällaista kilpailukorttia käytetään tapahtumassa, se tulee useimmissa tapauksissa (mutta ei kaikissa tapauksissa…) merkitä vuokratuksi myös tapahtumassa. Nyt tästä annetaan huomautus, jos unohdat tämän merkinnän. Katso lisätietoja Osallistujat -ohjeesta.
Kuuluttaja – VäliajatTämän raportin vienti on nyt mahdollista IOF XML V3 –muodossa. Lisäksi online –rastien määrittely on lisätty tiedostoon, jotta LiveResults osaa haluttaessa automaattisesti luoda väliaikapisteet näkyviin. Ne luodaan LiveResultsiin automaattisesti, jos valitset niin tulokset siirtävässä EmmaClient -ohjelmassa.
Windowsin tekstin suurennusJossain Windows 10:n päivityksessä tekstin suurennus on muuttunut niin, että joissain asennuksissa SportSoftware ei enää näyttänyt tietoja oikein. Tämä on nyt ratkaistu ja korjattu.
Virheenkorjaukset
Kuuluttaja – VäliajatKuuluttajan ikkunassa pystyt muuttamaan väliaikarastien järjestyksen radalla. Tämä järjestys ja muutokset järjestykseen eivät vaikuttaneet Väliajat –ikkunan Valinnat –paneelin väliaikojen järjestykseen. Tämä piti muuttaa sarja/osuuskohtaisesti Valinnat –paneelissa ja painaa OK.
Nyt tämä toimii odotetulla tavalla. Kun järjestys on muutettu Kuuluttajan ikkunassa, sinun tarvitsee vain virkistää Valinnat –paneeli ja uusi järjestys näkyy myös siellä. Raportin virkistykset tämän jälkeen käyttää sitten uutta järjestystä.
Kuuluttaja – Väliaikojen päivitysJos Kortit alkaen –tiedossa oli aika ennen tapahtuman nolla-aikaa, useimmissa tapauksissa mitään ei päivitetty. Nyt tämä asetetaan nolla-aikaan automaattisesti, mutta vain jos tapahtuman kesto on alle 12 tuntia.
  • 15.9.2015 OS2010 V11 Päivitys
Parannukset
Osallistujat – Tuo (erikoismuotoilut) – Suomi (Pirilä –formaatti)Tiedoston oletustarkenne on muutettu muodosta .txt muotoon .csv.
Kilpailupäivä – Kilpailukorttien käsittelyLisää puuttuva rasti kaikille osallistujille

Jos radalla on lisättävä rasti useamman kerran, lisätään rasti kaikille sen esiintymille. Lisäksi toiminto tukee nyt myös vapaavalintaista leimantarkastusta. Jos lisättävä rasti on vapaavalintaisella osuudella, se lisätään sinne myös.

Kilpailupäivä – SI –asemien tarkistusNyt tämä toiminto sallii myös uudet Beacon –tilat: Beacon –lähtö, Beacon –rasti ja Beacon -maali.

Huomaa: Touch free Air+ -leimauksia, jotka on tehty SIAC –kilpailukorteilla, ei tallenneta näiden asemien muistiin!

TuloksetAutomaattisten tulosten automaattinen vieritys

Jos virkistysväli oli liian pieni eikä tulokset ehtineet vierittymään alas asti, raportti virkistettiin ja vieritys alkoi alusta. Tällöin tulosten loppuosaa ei koskaan näytetty.

Tällöin tietysti piti suurentaa virkistysväliä, jotta myös tulosten loppuosa näytettäisiin. Mutta tämä vaati virkistysvälin muuttamista tapahtuman aikana, koska tulokset tulevat koko ajan pidemmiksi ja pidemmiksi.

Nyt Vieritä automaattisesti –asetus on voimakkaampi kuin virkistysväli. Tämä tarkoittaa sitä, että tulokset vieritetään aina loppuun saakka ennen kuin uusi automaattinen virkistys tehdään. Lisäksi, tulokset virkistetään aina kun automaattinen vieritys aloittaa tulosten alusta.

Tämä toiminto piti toteuttaa jo 18.6.2014 -versioon. Jostain syystä tämä jäi toteuttamatta OS2010:een.

Emit – EmiTagJohtuen Emitin epätäydellisestä dokumentaatiosta, leimauskoodit yli 240 kohdeltiin lukulaitteen koodeiksi ja muutettiin automaattisesti 250 –koodeiksi kilpailukorttien luvussa. Mutta jos käytössä on EmiTag täydellisenä leimausjärjestelmänä, ajanotto maaliviivalla ajanottosilmukoilla (ECB/ETR) kirjoittaa koodin 248 kilpailukorttiin. Tämä sekoitti 250 –mekanismin, jota käytetään rastien leimausaikojen laskentaan PC:n kellon avulla (väliajat).

Nyt SportSoftware sallii 248:n normaalina leimauksena (ei muunneta enää koodiksi 250). Lisäksi muita maaliajan koodeiksi, ei muunneta. Kaikki muut koodit yli 240 muunnetaan yhä koodiksi.

Huomaa: Tämä on voimassa vain silloin, kun EmiTag on käytössä myös leimantarkastuksessa, perinteisen ECard:n sijaan.

Nämä ylimääräiset maalileimat näytettiin ylimääräisinä leimauksina väliaikaraporteilla. Nyt niitä ei enää näytetä siellä.

Numeroiden syöttö Kopioi&Liitä (Copy&Paste)Joskus ilmoittautumiset syötetään kopioi&liitä –tekniikalla tekstidokumentista tai sähköpostiviestistä. Tällöin haluttu sana tai numero voidaan valita kaksoisnapsauttamalla sitä. Tämä valitsee yleensä halutun tekstin sekä lisäksi sitä seuraavat välilyönnit seuraavaan sanaan tai merkkiin saakka. Kun tällainen teksti liitetään numerokenttään, kuten kilpailukortin numero, numeron lopussa oli ylimääräisiä välilyöntejä ja OS2010 antoi virheilmoituksen, kun yritetään siirtyä seuraavaan kenttään.

Nyt välilyönnit poistetaan automaattisesti, jolloin tämä toiminta toimii paremmin.

Virheenkorjaukset
Kilpailupäivä – Kilpailukorttien käsittely (vain Emit)Kun vaihdettiin 250 –purkuleimauksen välillä, eikä ollut lainkaan maalileimausta, virheellinen aika lisättiin eikä sitä voinut poistaa.

Lisää puuttuva rasti kaikille osallistujille

Jos lisättävä rasti oli viimeinen rasti, se lisättiin 250 –leimauksen jälkeen.

  • 25.3.2015 OS2010 V11 Päivitys
Parannukset
Radat – RadatNyt koodi voi olla maksimissaan 9999. Tähän saakka näin suuret koodit voitiin tuoda, mutta niitä ei voitu.
Rekisteri – Tuo osallistujatXML V3

Sarjat: Jos Tyhjennä ja luo uudelleen –valinta on valittuna, sarja luodaan nyt samalla tavalla kuin CSV –tuonnissa. Aikaisemmin Sarjaa ei luotu.

Tiedostonimien syöttökentätTiedostonimien syöttökentät (esimerkiksi tuonti –toiminnoissa) hyväksyvät nyt myös alussa ja lopussa olevat lainausmerkit (”).
CSV -tuonnitTähän saakka CSV –tuonnit olettivat aina, että tuotava tekstitiedosto on ANSI –koodattu. Jotkut web –sivustot toimittavat CSV –tiedostot UTF8 –koodattuna. Tämä tunnistetaan nyt automaattisesti ja tuonti tapahtuu oikein.
HTML -viennitHTML –tiedostot ovat nyt paremmin yhteensopivia web –palvelimille merkistön suhteen.
Virheenkorjaukset
Kuuluttaja – KuulutusPoista virheellinen väliaika toimi ainoastaan kunkin sarjan viimeisen osuuden kohdalla, ei muilla osuuksilla.
RekisteriRaportti sarjoista

Raportti- ja etikettimuotoilut sekä CSV –vienti eivät sisältäneet uusia Ikä loppuen ja Sijoitukset -kenttiä.

Raportti osallistujista

Jos osallistujalla oli sarja, vienti XML V3 –tiedostoon päättyi virheeseen.

Rekisteri – Tuo osallistujatXML V3

IOF Id –tietoa ei tuotu.

Osallistujan osoite meni sekaisin, osoite –kentät käsiteltiin väärin.

Rankisijoitusta ei tuotu.

Tietojen näyttöUseissa tapauksissa, Itä-Euroopan maiden erikoismerkit näytettiin väärin taulukoissa, vaikka ne näkyivätkin oikein raporteilla. Nyt tämä ongelma on korjattu.