Kilpailuiden tulospalvelu

SportSoftware

Ulkoiset ajanottojärjestelmät

Alunperin tuki ajanoton ulkoisille järjestelmille toteutettiin OEFinish -ohjelmaan yhdessä SPORTidentin kanssa Park World Tourinerikoisvaatimuksia varten.

Mutta ulkoisille ajanottojärjestelmille on käyttöä muissakin tapahtumissa – kaikissa sellaisissa, joissa maalileimaukseen perustuvaa ajanottoa ei voida käyttää: sprinttisuunnistus, hiihtosuunnistus, pyöräsuunnistus sekä myöskin normaalisuunnistuksen arvokilpailut.

Emitin (myös emiTag -laitteet) ja SportIdentin ajanottolaitteiden lisäksi SportSoftware tukee ALGEn ja MicroGaten järjestelmiä sekä PC:n kelloa.

Ajanotto lähdössä

Lähtöajan antaa ajanottojärjestelmä. Ajan antava laite voi olla mikä tahansa ajanottojärjestelmän tukema laite, kuten valokenno, lähtöportti tai yksinkertaisesti painike, jolla aika annetaan manuaalisesti. Osallistuja leimaa tietokoneeseen kytketyssä leimasimessa juuri ennen lähtöhetkeä, ja ajanottolaite antaa todellisen lähtöajan. Kaikki tiedot lähetetään automaattisesti tietokoneelle ja leimauksen avulla aika sidotaan oikeaan osallistujaan.

Ajanotto maalissa

Maaliajan antaa ajanottojärjestelmä. Kun osallistuja ylittää maaliviivan, ajanottojärjestelmä lähettää ajan tietokoneelle. Tämän jälkeen osallistuja leimaa tietokoneeseen kytketyllä leimasimella ja aika sidotaan hänen maaliajaksi.

Tätä sidontaa voidaan nopeuttaa (kuuluttajaa varten) syöttämällä järjestelmään seuraavan maaliajan osallistuja etukäteen.

Tällainen ajanotto on hyvin altis virheille, kuten ylimääräiset ajat ja puuttuvat ajat. SportSoftware tarjoa helppokäyttöisen käyttöliittymän tällaisten tilanteiden korjaamiseen samalla kun automaattinen käsittely jatkuu normaalisti.

Kuuluttajan tuki

Ulkoisesta ajanottojärjestelmästä saat suurimman hyödyn kun käytät sitä yhdessä kuuluttajan tuen kanssa. Tämä mahdollistaa erilaisia online -näyttöjä, kuten suuret tulostaulut kilpailukeskuksessa tai TV -lähetykset.