Uuden V12 -version esiversio julkaistu

Mikä on OE12 V.11.95?

Koska kaikki SportSoftware -ohjelmat ovat kasvaneet varsin suuriksi ohjelmiksi, on uuden version kehitys jaettu useisiin vaiheisiin. Ensimmäinen vaihe on OE2010 V.11 -version porttaus uuteen V12 -rakenteeseen ja uuteen V12 -käyttöliittymään. Kaikki toiminnot, algoritmit ja tietorakenteet ovat täysin samat kuin OE2010 V11.0 -versiossa. Tästä syystä sitä kutsutaan V.11.95 -versioksi, joka on (toivottavasti) viimeinen version 11 julkaisu.

OE12 V.11.95 sisältää kaikki toiminnot, jotka tarvitset tavallisen pienen tapahtuman tulospalveluun, ilman kuuluttajan ja erillisen ajanoton toimintoja. Voit käyttää sitä yhdessä OE2010:n kanssa samalla tietokannalla. Alta löydät kaikki toiminnot, joita ei ole toteutettu. Näiden toimintojen osalta voit käyttää OE2010 -ohjelmaa.

OE12 V.11.95 on OE2010 -käyttäjille täysin ilmainen!

Asenna se ja syötä OE2010 lisenssinumerosi ja aloita tutustuminen!

Mitä esiversio tarkoittaa?

OE12 kehityksen aikana sitä on luonnollisesti testannut useat käyttäjät ympäri maailman. Nyt se on siinä vaiheessa, että uudesta käyttöliittymästä tarvitaan palautetta laajemmalta käyttäjäkunnalta, eli kaikilta nykyisiltä SportSoftware -käyttäjiltä. Tästä syystä esiversio julkaistaan kaikille. Esiversio tarkoittaa versiota ennen virallista julkaisua, katso lisää alta.

OE12 V.11.95 on OE2010 -käyttäjille täysin ilmainen!

Entäpä ”oikea” OE12 V.12.0?

Virallisen julkaisun versio tulee olemaan OE12 V.12.0. Kaikki käyttäjiltä saadut uusien ominaisuuksien ja parannusten toiveet (ja tämä lista on jo tullut varsin pitkäksi listaksi…) toteutetaan sinne. Lisäksi toteutetaan uusia strategisia ideoita, jotka vaativat täysin uusia tietorakenteita. Tästä syystä uutta versiota ei voi käyttää OE2010:n kanssa samalla tietokannalla.

Se tulee olemaan maksullinen päivitys OE2010 versiosta. Esiversion on myös tarkoitus vakuuttaa sinut hankkimaan päivitys😉.

Tämän julkaisuun tulee menemään vielä jonkin aikaa. Syynä on se, että OE12 esiversio tulee olemaan pohjana OEScore V.12.0 kehitykselle. OEScore V.12.0 tulee olemaan ensimmäinen ”oikea” V12 -version ohjelma.

Esiversion V.11.95 julkaisutiedot

Seuraavassa on joitain yksityiskohtia OE12 V.11.95 -versiosta. Kehityksen aikana joitain V11 virheitä on korjattu ja joitain asioita on parannettu.

Huomaa: OE12 käyttää version V11 ohjetta sellaisenaan. Kaikki näytöt ja valintaikkunat näyttävät varsin samanlaisilta, graafista ulkoasua lukuun ottamatta. Tämä senkin takia, että nähdään, kuinka intuitiivinen uusi käyttöliittymä on. Viralliseen V12 -julkaisuun tulee tietystikin oma ohje.

Ei toteutetut toiminnot

Seuraavia toimintoja ei ole toteutettu OE12 V.11.95 -esiversioon. Voit käyttää OE2010 -ohjelmaa niiden kohdalla.

 • Osallistujat – Kilpailupaikalla ilmoittautuminen
 • Osallistujat – Jaa eliitti -ilmoittautumiset
 • Lähtölista – Järjestely/Arvonta radoittain
 • Lähtölista – Järjestely seuroittain
 • Kilpailupäivä – Kilpailukorttien luku – Rekisteröinti
 • Kilpailupäivä – Lähdön keskeytys
 • Kilpailupäivä – Palkintojenjako
 • Kaikki kuuluttajan toiminnot
 • Kaikki ulkoisen ajanoton toiminnot
 • Lisä – Raporttimuotoilut
 • Rekisteri – Päivitä tapahtumasta

Muutama toiminto on kokonaan poistettu OE12 -ohjelmasta.

 • Radat – Rastimääritteet
 • Lehdistötulokset – Tiivis tekstimuoto lehdistölle

Uusi käyttöliittymä

Alta löydät lyhyet kuvaukset joistakin uuden käyttöliittymän ominaisuuksista.

Yhden napsautuksen valikot

Kaikki toiminnot löytyvät valikosta samanlaisista paikoista kuin versiossa V11. Löydät nyt esimerkiksi suurimman osan raporteista suoraan valikosta.

Otsikkopalkin painikkeet

Ikkunan otsikkopalkin oikeasta reunasta löytyy nyt painikekuvakkeita. Ne ovat osittain aikaisempia valikkotoimintoja sekä myöskin joitain asetuksia, jotka aikaisemmin olivat työskentelyikkunan vasemman reunan paneelissa.

Esimerkiksi pääikkunassa on otsikkopalkissa aikaisemmin päävalikossa olleet Asetukset– ja Ohjeet -valikot. Työskentely- ja raportti -ikkunoissa otsikkopalkissa on yleisiä asetuksia, kuten aika- ja nimimuodot tai leimausjärjestelmän asetukset. Myös taulukoiden sisällön muokkaus on nyt otsikkopalkissa.

Uusi ominaisuus on Näytä -painike, jonka avulla voit näyttää/piilottaa joitakin ikkunan elementtejä, jotta saat lisää tilaa todelliselle datalle tai raportille. Kokeile tämän eri vaihtoehtoja!

Huomaa: Lisenssinumeron syöttämisen valintaikkuna löytyy nyt myös otsikkopalkin Asetukset -painikkeen takaa.

Ikkunat -liukupalkki

Aikaisempi Ikkunat -valikko on nyt korvattu uudella pääikkunan Ikkunat -liukupalkilla, jolla voit myös määritellä suosikkitoimintoja ja -raportteja. Voit avata suosikit jatkossa suoraan ikkunapalkista. Myös avoinna olevat ikkunat ja raportit näytetään ikkunapalkissa, joten voit tuoda haluamasi ikkunan tai raportin päällimmäiseksi napsauttamalla ikkunapalkista. Jos pienennät jonkin ikkunan tai raportin, sen näkyy ikkunapalkissa keltaisella taustalla ja saat sen jälleen näkyviin napsauttamalla sitä. Plus -kuvaketta painamalla se lisätään suosikeihin.

Asetukset -liukupalkki

Työskentely- ja raportti -ikkunoissa on edelleen Asetukset -liukupalkki ikkunan vasemmassa reunassa. Nyt se sisältää vain ne asetukset, jotka koskevat nimenomaan tätä ikkunaa tai raporttia. Aikaisemmin siellä oli myös joitain raportin pikavalintoja, jotka on nyt siirretty ikkunan alaosan Valinnat -osaan.

Syötteen tarkastukset

Syötteen virheilmoitukset näytetään nyt vaalean punaisessa paneelissa kyseisen kentän tai taulukon sarakkeen alapuolella. Näin voit käsitellä useamman virheen yhdellä kertaa. Aikaisemmin jokainen virheilmoitus yksittäisestä virheestä piti käsitellä erikseen. Huomaa: Voit tarvittaessa piilottaa virheilmoituspaneelin napsauttamalla sitä. Napsauttamalla kenttää/taulukon saraketta saat virheilmoituksen jälleen näkyviin.

Automaattinen päivityksen tunnistus

OE12 tunnistaa automaattisesti, jos itse ohjelmaan tai ohjetiedostoihin on tullut päivityksiä. Jotta tunnistus on mahdollista, tarvitset Internet -yhteyden eikä palomuuri saa estää OE12:n päivityksen tunnistusta. Myös lisenssin validointi tapahtuu automaattisesti.

Mutta ei hätää, jos tapahtumapaikalla ei ole Internet -yhteyttä. Se ei estä ohjelman käyttöä, vasta useamman epäonnistuneen yhteysyrityksen jälkeen OE12 antaa varoituksen, mutta voit jatkaa ohjelman käyttöä normaalisti. Mutta ei ole suositeltavaa käynnistää OE12 -ohjelmaa ilman Internet -yhteyttä kovin usein… 😉

Osallistujien muokkaus

Osallistujien muokkauksessa on kaksi uutta muokkauspaneelia ikkunan oikeassa reunassa: seuran näyttö ja muokkaus sekä osoitetiedot. Ne tulevat näkyviin, kun klikkaat työkalurivi Osoite– tai Seura -painikkeita.

Aikaisemmin tähän tarkoitukseen oli erilliset valintaikkunat.

Windowsin skaalaus

Windows 10 sallii 125% ja suuremman skaalauksen korkearesoluutioisissa näytöissä, joiden tarkkuus on suurempi kuin 1920×1200. Jopa HD -näytöillä, joiden koko on alle 24”, skaalaus on päällä oletuksena. Tähän oli tehty joitain toimenpiteitä jo V11 -ohjelmissa, mutta se ei ole riittävää nykyaikaisessa ohjelmassa, koska Windowsin sisäänrakennettu automaattinen skaalaus on yhä varsin huono. Tähän on tehty nyt oma ratkaisu, joka täyttää hyvän Windows -sovelluksen vaatimukset.

Skaalaus toimii seuraavalla tavalla:

Windows 7:ssä, kun muutat skaalausta, näytössä ei tapahdu automaattisesti mitään. Sinun täytyy kirjautua ulos ja takaisin sisään, jotta uusi skaalaus toimii.

Windows 10:ssä OE12 tunnistaa näytön nykyisen skaalauksen ja skaalaa itsensä sen mukaan. Jos siirrät OE12:n toiseen näyttöön, jossa on eri skaalaus, OE12 pyytää käynnistämään ohjelman uudelleen. Voit käynnistää OE12:n toisessa näytössä, jolloin se skaalautuu oikein.

Sama tapahtuu, jos muutat näytön skaalausta näytön asetuksista. Käynnistä OE12 uudelleen, ja se skaalautuu oikein.

OLFRESULTS -tulospalvelujärjestelmän uusi versio julkaistu

OLFRESULTS -tulospalvelujärjestelmän uusi versio 2.6 on julkaistu.

Sekä tulospalveluohjelmassa että web -tulospalvelussa on uusia toiminnallisuuksia, parannuksia nykyisiin toimintoihin sekä myöskin virheenkorjauksia, kuten:

 • Suoritukselle voidaan valita lisäsarja, joka näytetään Web -tulospalvelussa samaan tapaan sarjana kuin varsinaisetkin kuntosuunnistussarjat. Tätä voidaan käyttää esimerkiksi silloin, kun kuntosuunnistustapahtuman yhteydessä on joku muu kilpailu, jossa on samoja ratoja käyttäviä sarjoja. Voidaan esimerkiksi samassa yhteydessä käydä aluekilpailut, jossa normaalisarjat (H21,H35…) käyttävät samoja kuntosuunnistusratoja.
 • Kun maastoon kirjattu kortti luetaan Maali -toiminnossa ja suoritus ei ole OK maastoon kirjatulle radalle, avataan suorituksen käsittelyikkuna normaalisti. OK -suoritukset kirjaantuvat edelleen suoraan valmiiksi.
 • jne.