Mobiili -online ensi kertaa käytössä TuSsin Kevätyönviestissä

ROC.olresultat -laitteistoa käytetiin ensimmäistä kertaa Emit -laitteistolla todellisessa kilpailussa 18.4. Kevätyönviestissä.

Aivan lyhimpiä ratoja lukuun ottamatta kaikki radat kävivät tällä kauimmaisella radiorastilla. Rastille vietiin hyvissä ajoin ennen ensimmäisiä lähtöjä ROC.olresultat -laitteisto ja ne kytkettiin päälle ja varmistettiin, että yhteys palvelimeen on muodostunut.

Tämän jälkeen laitteisto kukkui luotettavasti päällä koko tapahtuman ajan. Palvelimelta pystyy seuraamaan, että laitteistolla on yhteys palvelimeen, vaikka leimauksia ei juuri tulisikaan.

Alueen haastavista mobiiliyhteyksistä johtuen leimojen välitys palvelimelle saattoi hetkellisesti kestää jonkin aikaa, mutta parhaimmillaan leimat siirtyivät sekunnissa, mediaanin ollessa 5 sekuntia.

ROC.olresultat -laitteisto on avoimeen Raspberry Pi -laitteistoon perustuva vapaasti käytettävissä oleva mobiili onlinerasti -järjestelmä. Raspberry Pi on pieni Linuxiin perustuva tietokone.

ROC lähettää leimaukset mobiiliverkon yli tietokantaan web -palvelimelle, josta SportSoftware noutaa leimaukset. Leimausten lähetys palvelimelle on kuittaavaa, eli leimojen perille meno varmistetaan. Myös ROC:n yhteyttä palvelimeen voidaan seurata, vaikka leimauksia ei juuri tulisikaan.

Itse ROC-laitteiston akkuineen saa hankittua akkuineen päivineen alle sadalla eurolla. ROC tukee suoraan useita 3g -tikkuja. Itse ROC:n ohjelmisto on vapaasti ladattavissa ROC.olresultat -sivustolta.

Lisätietoja löytyy ROC:n kehittäjän www -sivuilta.

emiTag -testit TuSsin nuorisoleirillä

TuSsin nuorisoleiriä varten Suunnistajan kaupasta saatiin lainaan koko satsi emiTag -laitteistoja testattavaksi ja verifioitavaksi SportSoftwaren ohjelmistojen uusimpien versioiden kanssa.

Käytössä oli maalikello ECB1 eLIne loppeineen ja Yagi -antenneineen, ETS1 -väliaikakello, MTR5,ECU -lukija, Touch free -leimasimet sekä 160 kpl emiTag -chippejä.

Ensimmäisessä tapahtumassa emiTagia käytetiin ainoastaan ajanottoon maaliviivalla, rasteilla oli perinteinen Emit -leimaus. Osallistujat ilmoittautuivat etukäteen sarjoihin ja arvottiin lähtöajat. Maalilinjalla oli ECB1 -maalikello, josta vedettiin 2 kpl eLine -looppeja maalilinjan molemmin puolin ja Yagi -antenni osoitti ohjeiden mukaan aalilinjalle.

ECB1 kytkettiin RS232 -kaapelilla tietokoneeseen ja OE2010:n ajanottotoimintoon. Maaliajat napsahtivat osallistujille luotettavasti joka kerta maalilinjalta.

Samassa yhteydessä testattiin myös mobiili -onlinea. Väliajat ja loppuajat lähetettiin suoraan LiveResults -onlinepalveluun. Kaikki tämä hoidettiin yhdellä kannettavalla.

emitag_testi_1

Toisessa tapahtumassa käytetiin pelkästään emiTag -chippejä, Touch Free -leimasimia ja ECB1 -maalikelloa. YHdellä rastilla testattiin myös ETS1 -väliakakelloa (kunhan ensin ymmärrettiin miten ETS1 määritellään; ETS1:n koodin tulee olla saman kuin Touch Free -leimasimen koodi…).

EmiTag -chipit luettiin ECU -lukijalla.

Erittäin mielenkiintoista! Tuli todetuksi, että SportSoftwaren uusimmat versiot tukevat hyvin kaikkia emiTag -leitteita.