emiTag -testit TuSsin nuorisoleirillä

TuSsin nuorisoleiriä varten Suunnistajan kaupasta saatiin lainaan koko satsi emiTag -laitteistoja testattavaksi ja verifioitavaksi SportSoftwaren ohjelmistojen uusimpien versioiden kanssa.

Käytössä oli maalikello ECB1 eLIne loppeineen ja Yagi -antenneineen, ETS1 -väliaikakello, MTR5,ECU -lukija, Touch free -leimasimet sekä 160 kpl emiTag -chippejä.

Ensimmäisessä tapahtumassa emiTagia käytetiin ainoastaan ajanottoon maaliviivalla, rasteilla oli perinteinen Emit -leimaus. Osallistujat ilmoittautuivat etukäteen sarjoihin ja arvottiin lähtöajat. Maalilinjalla oli ECB1 -maalikello, josta vedettiin 2 kpl eLine -looppeja maalilinjan molemmin puolin ja Yagi -antenni osoitti ohjeiden mukaan aalilinjalle.

ECB1 kytkettiin RS232 -kaapelilla tietokoneeseen ja OE2010:n ajanottotoimintoon. Maaliajat napsahtivat osallistujille luotettavasti joka kerta maalilinjalta.

Samassa yhteydessä testattiin myös mobiili -onlinea. Väliajat ja loppuajat lähetettiin suoraan LiveResults -onlinepalveluun. Kaikki tämä hoidettiin yhdellä kannettavalla.

emitag_testi_1

Toisessa tapahtumassa käytetiin pelkästään emiTag -chippejä, Touch Free -leimasimia ja ECB1 -maalikelloa. YHdellä rastilla testattiin myös ETS1 -väliakakelloa (kunhan ensin ymmärrettiin miten ETS1 määritellään; ETS1:n koodin tulee olla saman kuin Touch Free -leimasimen koodi…).

EmiTag -chipit luettiin ECU -lukijalla.

Erittäin mielenkiintoista! Tuli todetuksi, että SportSoftwaren uusimmat versiot tukevat hyvin kaikkia emiTag -leitteita.