Ensimmäiset SM-kisat SportSoftwarella

Pohjalaisissa maastoissa tehtiin historiaa 18. ja 19.9.2010 kun ensimmäiset suunnistuksen SM-kisat hoidettiin tulospalvelun osalta jollain muulla kuin Pirilän ohjelmistoilla. Ensimmäiset SM -kisat SportSoftwarella olivat lauantain R2 keskimatkan SM -kilpailu ja heti perään sunnuntaina R2 SM -viestit hoidettiin myös SportSoftwarella. Järjestäjinä Teuvan Rivakka ja Kauhajoen Karhu.

R2 keskimatkan kilpailu on yksi vaikeimmista, ellei kaikkein vaikein, henkilökohtaisista kilpailuista tulospalvelun osalta. Tämän tiedostivat myös Teuvan Rivakan tulospalveluhenkilöt vastuuhenkilön Jarkko Birlingin johdolla. Jarkko teki uraa uurtavaa työtä vakuuttaessaan Suunnistusliiton tulospalvelun onnistumisesta. Tämä vaati varsin paljon työtä – tilanne oli täysin uusi suomalaisessa suunnistuksessa.

SportSoftware tarjoaa juuri R2 keskimatkan SM -kisan tyylisille kilpailuille oman ohjelman, OESprintin, jolla voidaan hoitaa täysin automaattisesti kaikki karsintaerien muodostukset ja A- ja B -finaalien muodostukset karsinnan tulosten perusteella. Myös suorat finaalit hoituvat samalla ohjelmistolla.

R2 keskimatkan SM -kisaa varten kehitettiin myös ensimmäinen versio uudesta tulosten (niin online- kuin kilpailun jälkeistenkin) julkaisujärjestelmästä (ks. kuva alla, joka suurenee klikkaamalla), joka otetaan laajemmin käyttöön kaudella 2011. Järjestelmä sisältää myös ns. dynaamiset tulokset, eli tuloksia voidaan hakea seuroittain ja alueittain (vrt. lehdistötulokset). Finaalien tulokset löytyy täältä ja karsinnan tulokset täältä.

tulokset

Lisäksi kehitettiin henkilökohtainen tulostuloste (ks. kuva alla, joka suurenee klikkaamalla), joita kilpailijat saivat itse tulostaa tapahtumapaikalla suorituksen jälkeen. Tulosteessa on senhetkinen analyysi henkilön suorituksesta sekä tilanne tulosten osalta. Tulostuloste on kunkin kilpailijan kohdalla ladattavissa myös uudesta tulosten julkaisujärjestelmästä.

tuloste

Tapahtuman vaativuudesta huolimatta tulospalvelu onnistui hyvin. Tulospalveluvastaava Jarkko Birling on tyytyväinen:

”Tutustuin ensi kerran SportSoftwaren tulospalveluohjelmistoon vuoden 2008 alussa. Ohjelma herätti heti kiinnostukseni. Se vaikutti minut heti selkeydellään. Olen usein mainostanut pilke silmäkulmassa SportSoftwarea inhimillisenä ohjelmistona. Inhimillisyys tulee siitä, että SportSoftware on juuri sen näköinen ja kaltainen ohjelma kuin mikä muu ohjelma, jota nykyisin käytämme. Sen vuoksi sitä on mielestäni helppo käyttää.

Alkututustumisen jälkeen otimme omassa seurassani, Teuvan Rivakassa, SportSoftwaren kesällä 2008 iltarasteilla käyttöön. Seuraavana kesänä otimme ohjelman jo kilpailukäyttöön. Hoidimme mm. oravapolkuviestin aluemestaruuskilpailun ja SM-keskimatkan pyöräsuunnistuksessa.

Kesällä 2010 hoidimme tulospalvelumme niin iltarastien kuin kilpailujenkin osalta täysin SportSoftwarella. Syyskuussa ”teimme sitten historiaa”. Hoidimme SportSoftwarella Sm-keskimatkan R2 kilpailun. Kilpailu, joka on yksi vaikeimmista tulospalvelun kannalta. Onnistuimme vaikeassa tehtävässämme. Onnistumisesta suuri kiitos kuuluu itse ohjelmistolle, joka toimi luotettavasti koko kilpailun ajan. Historiaa teimme siinä mielessä, että ensi kertaa Suomessa tämän tason SM kilpailussa tulospalvelu hoidettiin muulla kuin Pirilän ohjelmistolla.

Olen tosi tyytyväinen, että aikoinaan sattumalta törmäsin Jounin sivuihin ja SportSoftwaren tulospalveluohjelmistoihin. Jos haet helppokäyttöistä, käyttäjäystävällistä ja laadukasta tulospalveluohjelmistoa, on SportSoftware todella varteenotettava vaihtoehto. Lähiaikoina julkaistava uusi versio, jota itsekin innoissani odotan, tulee tekemään ohjelmasta vielä mielenkiintoisemman vaihtoehdon.

Näillä odotuksilla ja ajatuksilla meidän Teuvan Rivakassa on hyvä valmistautua FIN5 viikon 2012 tulospalvelun järjestelyihin yhdessä SportSoftwaren kanssa.”

Lisätietoja SportSoftwaren tulospalveluohjelmista ja omista kokemuksista voi kysyä myös Jarkolta: jarkko.birling(at)instament.fi.